Pizza på kalaset

Pizza är bland det godaste som finns. När vi får en varm pizza serverad ute på restaurangen så är vi alltid lite nyfikna på recepten. Vi upplever smaken och sedan går vi hem, mätta och belåtna.

Men underskattar vi vår egen kapacitet att göra en lika god pizza att bjuda på på festen? Pizzerior har annorlunda ugnar än vad vi har i hemmet och deras råvaror är alltid i toppskick. Om du letar efter goda pizzarecept så är nätet det bästa sättet att få inspiration.

Pizzabagare kan vara väldigt sparsamma med vissa hemligheter när de gör pizza. Det kan handla om rätt sorts deg, tomatsås och även vilken typ av ost man har som grund. Det är inte bara innehållet som gör att pizzabagare är flera steg före nybörjaren. De förstår hur de skall disponera mängden av ingredienser. Tomatsås och ost måste läggas upp på ett balanserat och smart sätt för att pizzan ska smaka gott.

Övriga tillägg måste vara färska och upplagda på ett inbjudande sätt. Se till att du har god översikt över värmen och tiden i ugnen. Du bör se över din egen pizza på ett minutiöst sätt om du vill få ut det yttersta av gräddningen av pizzan. Kanterna bör vara knapriga men inte för hårda. De grundläggande sakerna som är viktiga för att pizzan skall bli lyckad är sammanfattningsvis

Pizzadeg

En standarddeg kan göras på vatten, mjöl, jäst och salt. Det gäller att du experimenterar dig fram tills du är nöjd. Vad som är god pizzadeg är individuellt. Baka ut den jämnt på en cirkulär form.

Tomatsås

Jobba fram en god tomatsås med grundbasen av passerade tomater, oregano, svartpeppar och salt. Det bör vara en god balans där såsen sprids ut över hela degen som ger en trygg grund.

Ost

Det ska vara rikligt med ost och och jämnfördelat.

Valfria ingredienser i övrigt

Lägg på det du föredrar och se till att matcha dina ingredienser väl.

God översikt när du gräddar pizzan

Se till att du har järnkoll på hur din pizza mår. Osten ska smälta samtidigt samtidigt som kanterna ska vara frasiga. Du får dock inte övergrädda så att kanterna blir för hårda.

Följer du dessa enkla tips så kanske du i framtiden kan titulera dig ”professionell pizzabagare”.